Eigen wagen of bedrijfswagens - Bedrijfswagenleasen

Schaft u als werkgever een bedrijfswagen aan of gaat u leasen? Aan beide mobiliteitsvormen zitten voor- en nadelen. Hieronder worden de belangrijkste kenmerken besproken van het kopen en leasen van bedrijfswagens waarop u uw keuze kan baseren.

Kopen van een bedrijfswagen

Heeft u voldoende vermogen om te investeren in de aanschaf van een bedrijfswagen? Dan is kopen van een bedrijfswagen voor u interessant. U betaalt een hoog aanschafbedrag maar bent dan wel flexibel in de looptijd van uw mobiliteitsvorm. Als eigenaar van uw eigen bedrijfswagen kunt u namelijk zelf beslissen wanneer u uw auto weer verkoopt.

Aan het kopen van een bedrijfswagen zitten echter ook een aantal nadelen verbonden.

  1. Als eigenaar van een bedrijfswagen loopt u een aantal risico’s, waaronder hoge onderhouds- en reparatiekosten.
  2. Leasemaatschappijen kunnen met dealers een goede prijs afspreken, doordat er veel meer auto’s tegelijk worden aangeschaft.
  3. U moet een grote investering doen waarbij de restwaarde onduidelijk is.
  4. Alle administratie omtrent een bedrijfswagen moet u zelf afhandelen dat kost tijd en geld.
  5. Doordat een gekochte bedrijfsauto onderdeel is van het bedrijfsvermogen, wordt deze op de balans gezet. Hierdoor zijn de kosten van afschrijvingen aftrekbaar.

Leasen van een bedrijfswagen

Wilt u niet in één keer een groot bedrag betalen voor een bedrijfswagen, dan is leasen een goed alternatief. Wanneer u een bedrijfswagen least, betaalt u maandelijks een vast leasebedrag. Leasen heeft de volgende voordelen:

  • Leasemaatschappij regelt alles voor u waardoor u wordt ontzorgd en u ontvangt maandelijks maar 1 factuur.
  • Heeft u advies nodig over welke bedrijfswagen voor u handig is? Terberg Leasing B.V. beschikt over veel kennis en kan u hier in adviseren en helpen.
  • U hoeft geen grote investering te doen en in het leasebedrag zitten allerlei extra services zoals schade- en onderhoudsreparaties, nieuwe banden, wegenbelasting, verzekeringen en pechhulp inbegrepen.
  • Gegarandeerde restwaarde; u loopt geen restwaarde risico.

Op de lange termijn zorgt het leasen van een bedrijfswagen echter voor extra kosten doordat leasemaatschappijen een vergoeding vragen voor hun diensten. Tevens kan een leasecontract niet kosteloos stop gezet worden voor het eind van de looptijd. Daarbij moeten berijders die de bedrijfswagen privé willen rijden bijtelling betalen.

Bedrijfswagen leasen bij Terberg Leasing B.V.

Terberg Leasing biedt verschillende bedrijfswagens voor operationele lease aan. Niet alleen kleine bestelwagens maar ook wagens met veel laadruimte. Ga naar www.bedrijfswagenleasen.nl om ons assortiment en mogelijkheden te bekijken.