De omzet van de bouw stijgt met ruim 5 procent - Bedrijfswagenleasen

In het eerste kwartaal van 2015 is de omzet van de bouw met ruim 5 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat is al het tweede kwartaal op rij dat de bouwsector groeit. Volgens Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien vooral kleine bedrijven met minder dan tien werknemers hun omzet met 12 procent fors stijgen.

Ook de omzet van grotere bedrijven stijgt, maar minder hard. Bovendien neemt het ondernemersvertrouwen in de bouw toe en stijgt de waarde van de afgegeven bouwvergunningen. Verder worden er meer nieuwbouwwoningen opgeleverd.

BTW

Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen: “Op zich heel positief dat we eindelijk weer herstel en opnieuw groei zien in de bouw. De cijfers voor bouw en nieuwbouw nemen toe. Tegelijkertijd blijft infra nog achter en wordt er nog geen definitieve streep onder de crisis gezet, omdat er de afgelopen jaren veel banen verloren zijn gegaan.”

Verhagen pleit ook voor het handhaven van het lage btw-tarief op verbouwingen, omdat het herstel zich nog in een beginstadium bevindt. Bij de kleine bedrijven is een forse omzetstijging te zien. Dat is met name te danken aan het 6% btw-tarief. Bouwend Nederland heeft veel MKB-ondernemers als leden. Deze leden zij zijn met name bang dat het btw-tarief na 1 juli weer gaat stijgen met 15%. Met als gevolg dat ze dan hun omzetstijging weer in één keer verliezen.