Groei bedrijfswagenmarkt | Bedrijfswagenleasen.nl

De economie trekt aan. Zo was er in 2013 voor het eerst sinds begin 2011 een stijging te zien in de leaseregistraties. Met als gevolg dat de bedrijvigheid toeneemt, dit zorgt voor optimisme op de bedrijfswagenmarkt. De afgelopen jaren hebben veel bedrijven door de crisis minder werkkapitaal beschikbaar, dat vaak nodig is voor andere investeringen. Dan is leasen een goed alternatief.

Veel bedrijven streven naar slimmere oplossingen voor de invulling van hun (bedrijfs)wagenpark. Zo kiezen bedrijven bij nieuwe inzet voor kleinere en goedkopere wagens. Bovendien zijn bedrijven op zoek naar bestelwagens in een zo uniform mogelijke uitvoering, zodat deze voor alles ingezet kunnen worden. De bedrijfswagen kan vervolgens worden uitgebreid door de samenstelling van optiepakketten of meer inrichtingsmogelijkheden.

Een nieuwe technologie op de bedrijfswagenmarkt is elektrisch rijden. Deze nieuwe technologie speelt in op de stijgende brandstofprijzen, het strengere milieubeleid in steden en het belastingvoordeel op hybride- of elektrische auto’s. In 2014 zijn er al een kleine honderd elektrische bedrijfswagens geregistreerd in Nederland.

Meer informatie over de voordelen van leasen? Klik hier.