Volkswagen Transporter (T6) is Bestelauto van het jaar 2016 - Bedrijfswagenleasen

Ondanks alle perikelen rondom Volkswagen zijn er gelukkig ook voldoende positieve berichten over de Duitse autofabrikant te melden. Zo mag de Volkswagen Transporter zich komend jaar ‘De Bestelauto van het Jaar 2016’ noemen. In een jurystemming werd de zesde generatie Transporter, oftewel de T6, met een ruime meerderheid verkozen tot winnaar.

De prijs werd uitgereikt voorafgaand aan de vakbeurs SoluTrans, dat in Lyon werd gehouden. Op deze beurs worden veel nieuwe bestelauto’s en aanverwante onderdelen gepresenteerd.

Heel veel nieuwe onderdelen

Waar de jury vooral van onder de indruk was bij de Volkswagen Transporter, was het gebruik van heel veel nieuwe onderdelen. De T6 bestaat voor 75% uit geheel nieuw ontworpen onderdelen, waar bij ieder onderdeel goed is nagedacht over de werking, de invloed op het comfort van de bestuurder, en natuurlijk de wegligging. Volgens de jury is dat goed merkbaar: “Dat is te merken tijdens het rijden, want het weggedrag is aanzienlijk verbeterd door talrijke kleine aanpassingen aan het onderstel”, zo is er in het juryrapport te lezen.

Derde Transporter op rij

Het is voor Volkswagen niet de eerste keer dat de Transporter wordt verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2016. De bedrijfswagen werd namelijk ook bij de vorige twee generaties tot de beste in zijn soort gekroond. De T4 won in 1992 en de T5 deed dat in 2005.

Vervolgstappen bij Volkswagen

Naast het winnen van de prijs heeft Volkswagen ook aangekondigd zich de komende jaren ook voor bedrijfswagens te concentreren op duurzaamheid. Dat betekent dat er elektrische modellen van bestaande auto’s kunnen komen. Wanneer we de eerste elektrische Transporter kunnen verwachten, is nog niet bekend.