Wegenbelasting bedrijfswagens - Bedrijfswagenleasen

Net zoals voor personenauto’s moet er  voor bedrijfswagens wegenbelasting (ook wel motorrijtuigenbelasting genoemd) worden betaald. Dit wordt vervolgens aan het onderhoud en de uitbreiding van het wegennetwerk in Nederland uitgegeven. De hoogte van deze belasting is afhankelijk van een aantal factoren namelijk: gewicht, provincie waarin de auto geregistreerd is en mate van CO2-uitstoot.  Bijna elke auto is schadelijk voor het milieu door de CO2-uitstoot. Auto’s die minder schadelijk zijn  voor het milieu, door een lagere uitstoot,  krijgen een korting bij het betalen van de motorrijtuigenbelasting.  U kunt de wegenbelasting betalen per maand, per kwartaal of per jaar. Belasting moet worden betaald vanaf het moment dat het voertuig op uw naam wordt geschreven. Ook als u niet in uw voertuig rijdt en hij staat nog op uw naam moet u motorrijtuigenbelasting betalen.

Voorwaarden bestelautotarief voor ondernemers

Als ondernemer komt u in aanmerking voor een vrijstelling van motorrijtuigenbelasting. Om voor een bestelautotarief voor ondernemers in aanmerking te komen moet aan enkele voorwaarden voldaan zijn:

  • U staat als ondernemer geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en beschikt over een BTW nummer.
  • De bedrijfswagen moet op de naam van de geregistreerde ondernemer staan.
  • Meer dan 10% van het jaarlijks aantal gereden kilometers zijn gereden voor uw onderneming.
  • De bedrijfswagen moet ingericht zijn voor het vervoer van goederen en niet van personen.
  • Het maximale gewicht van de bedrijfswagen is 3.500 kilo inclusief inzittenden en lading.

Wegenbelasting bij een lease auto

Gaat u een bedrijfswagen leasen dan is de wegenbelasting inbegrepen in de leaseprijs. U betaalt dus een vast bedrag per maand waarin niet alleen de afschrijving en rente van de bedrijfswagen zit inbegrepen, maar ook andere vaste kosten zoals; pechhulp, schadereparaties, onderhoudskosten, verzekeringen, vervanging van onderdelen (waaronder banden) en de wegenbelasting.

Bedrijfswagen leasen bij Terberg Leasing B.V.

Bij Terberg Leasing B.V. kunt u, naast personenauto’s,  verschillende bedrijfswagens tot 3.500 kilogram leasen met zowel standaardoplossingen als maatwerkoplossingen. Neem een kijkje op www.bedrijfswagenleasen.nl voor ons aanbod en de mogelijkheden.