Zuinigste bedrijfswagens - Bedrijfswagenleasen

Naast het laadvermogen, prijs en motor is tegenwoordig duurzaamheid en zuinig rijden onderscheidend voor een auto. Brandstofkosten zijn voor werkgevers grote uitgaven. Wanneer in zuinige bedrijfswagens wordt gereden, kan er worden bespaard op deze kosten. Tevens geven ondernemers met de zuinigste bedrijfswagens het signaal af milieubewust en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

De hoogte van uw CO2-uitstoot

Bedrijfswagens met een lagere CO2-uitstoot per gereden kilometer gaan zuiniger met brandstof om. Het rijden van een bedrijfswagen met een lage CO2-uitstoot is voordelig voor werkgevers. Terberg Leasing biedt diverse bedrijfswagens aan met een lage CO2-uitstoot. De vijf bedrijfswagens met de laagste CO2-uitstoot die Terberg Leasing levert zijn:

  • De Renault Kangoo heeft een CO2-uitstoot van 115 gram/kilometer.
  • De Citroen Berlingo heeft een CO2-uitstoot van 133 gram/kilometer.
  • De Nissan NV200 heeft een CO2-uitstoot van 139 gram/kilometer.
  • De Renault Trafic dubbele cabine heeft een CO2-uitstoot van 160 gram/kilometer.
  • De Opel Vivaro dubbele cabine heeft een CO2-uitstoot van 164 gram/kilometer.

Beïnvloeding zuinigheid

Naast de hoogte van de CO2-uitstoot kan het gewicht van uw bedrijfsauto zuinigheid bepalen. Lichte auto’s verbruiken nou eenmaal minder brandstof. Ook welke brandstof u gebruikt is bepalend voor uw verbruik. Hybride- en LPG auto’s hebben een lager verbruik dan diesel en benzine. De allerbeste keuze is natuurlijk een volledig elektrische auto. Deze stoot geen CO2 uit en mogen dus gezien worden als de zuinigste bedrijfswagens. Tot slot kunnen accessoires invloed hebben op de zuinigheid. Sommige auto-accessoires hebben een positieve invloed op uw verbruik waaronder de toerenteller, de boordcomputer en cruise control. Andere zijn echter negatief: airconditioning, brede velgen en banden, een motor met veel Pk’s en vierwielaandrijving.

Zuinigheid voorop

Ondernemers kunnen veel geld sparen bij het aanschaffen van een bedrijfswagen door voor een zuinigere variant te kiezen. Bedrijfswagens maken veel kilometers, waardoor de brandstofkosten een belangrijk deel van de mobiliteitskosten uitmaken. U kunt ook besparen door niet te tanken langs de snelweg, maar binnen de bebouwde kom. Dat verschil kan wel eens oplopen tot 10 tot 15 cent per liter.

Zuinige bedrijfswagens bij Terberg Leasing B.V.

Bent u op zoek naar een bedrijfswagen of wilt u meer informatie over eventuele mogelijkheden? Terberg Leasing B.V. beschikt over 19 verschillende modellen bedrijfswagens, allemaal met verschillende functies en kenmerken. Ga dan naar www.bedrijfswagenleasen.nl en bekijk ons assortiment en onze opties.